Clubhuis Harkema kan niet zonder vrijwilligers, deze vrijwilligers zorgen ervoor dat de activiteiten uitgevoerd worden, dat er begeleiding en ondersteuning is. De laatste jaren is het steeds moeilijker geworden om vrijwilligers te vinden, maar voor moeilijk om vrijwilligers te houden.

Clubhuis Harkema draait voornamelijk op vrijwilligers welke al jaren trouw zijn aan het clubhuis, meestal vanuit de tijd dat men zelf als bezoeker hier kwam en zo in het “wereldje” van vrijwilliger stapte en daar vervolgens niet weer uit kwam. Deze hoge mate van affiniteit is natuurlijk zeldzaam te noemen, wij zijn daarom ook deze vrijwilligers zeer erkentelijk hiervoor.

Uiteraard zijn wij continu op zoek naar nieuwe vrijwilligers, bij alle soorten activiteiten die we aanbieden. Wel is het zo dat je als vrijwilliger ook plichten hebt, naast de vele rechten die er zijn.

Ook kunnen wij plaats bieden aan stagiaires , dit traject loopt via de Timpaan groep. (Het gaat hierbij om MBO stageplaatsen).

Clubhuis Harkema heeft de beschikking over een tiental vrijwilligers, die onder andere zorgdragen voor: Het Kinderwerk, Tienerwerk (vrijdagavondsoos), Cursuswerk, etc.